name='description'/> Legjobb filmek, filmajánlók: Legjobb gengszter filmek / Top 10 Maffia film / Legjobb filmek bemutatása, filmajánlók

2014. március 4., kedd

Legjobb gengszter filmek / Top 10 Maffia film /

A LEGJOBB GENGSZTER FILMEK, AVAGY A TOP 10 LEGJOBBAN SIKERÜLT MAFFIA FILM BEMUTATÁSA. A VÉGSŐ SORREND A BEJEGYZÉS VÉGÉN TALÁLHATÓ VIDEÓBÓL DERÜL KI.

A HALÁL KERESZTÚTJA

Két rivális bandafőnök, az ír Leo és az olasz Johnny ugyanazon területek fölötti hatalomért harcol. Tom Leo bizalmasa ide-oda kavar a két érdekcsoport között, látszólag azzal a céllal, hogy megakadályozza a véres bandaháború kitörését. Közben persze sunyi módon ki akarja egymás ellen játszani mindkét oldalt, hogy kellően meggazdagodjon és elnyerje Vera, Leo szeretőjének szívét.

KASZINÓ

Las Vegas, a hetvenes évek: a profit fényesen emelkedik, a játékgépek és a kasszák hangja egybecseng. Ász és Nicky üzlettársak egy kaszinóban. Ász életébe belép a gyönyörű Ginger. Összeházasodnak, Ász kezdi elhanyagolni az üzletet. Végzetesen megváltoznak a viszonyok. A maffia leváltani készül a kaszinó vezetését. Nickyt megölik, Ász kijózanodik, és megpróbálja túlélni birodalma bukását, magánélete válságát.

VOLT EGYSZER EGY AMERIKA

Noodles gengszter. New York városának szegénynegyedében nőtt fel Max és még két fiatal fiú, akikkel együtt Noodles bandát alapít. Az idő múlásával először a kerület, majd a város, végül egész Amerika legrettegettebb gengsztereivé válnak. Bár életüknek meghatározó részévé lett az erőszak, a kapzsiság és a pénz mindennél előbbre valósága, négyüket mégis nagyon szoros, már-már igazi baráti szálak fűzik össze. Egészen addig, amíg valamelyikük árulóvá nem lesz.

KERESZTAPA

Don Vito Corleone, az Olaszországból az USA-ba bevándorolt családi klán feje "üzletemberként" kapcsolatban áll az amerikai alvilág legkülönbözőbb köreivel. Erkölcsi fenntartásait csupán egy dologgal kapcsolatban őrizte meg: megtagadja, hogy kapcsolatait az egyre jövedelmezőbb kábítószerüzlet kiépítésére és fedezésére használja fel. Ezzel heves bandaháborút robbant ki, amelyben vérbosszú vérbosszút követ, és az egymással versengő családok kölcsönösen megtizedelik egymást. Halála előtt a nagy tekintélyű, öreg "keresztapának" még sikerül fegyverszünetet kötnie, de fia, Michael vezetésével tovább folyik a viszálykodás.

CARLITO ÚTJA

Legendás alak tér vissza a spanyol Harlembe. De az utca már nem a régi, és Carlito sem az. Az őt év bőrtőn alatt sokat tanult, le akarja zárni a multat és új életet kezdeni szerelmével. Legjobb barátja csak egy apró szivességet kér tőle...

FEDŐNEVE DONNIE BRASCO

Az FBI-ügynök a maffiába épül be ezen a néven, hosszú évek kemény munkájával. Lefty, a kisstílű maffiózó jobbkeze lesz, s természetesen, hogy hűségét bizonyítsa, a rablástól a gyilkosságig minden balhéban részt is vesz. Közben családi élete tönkremegy, s észre kell vennie, hogy személyisége is kezd megváltozni, azonosul alakításával.

A SEBHELYESARCÚ

A film egy pitiáner kubai menekült bűnöző erőszakos karrierjét követi nyomon, aki felgéppuskázza magát a miami kokainbirodalom csúcsára.

AMERIKAI GENGSZTER

Frank Lucas a Harlem drogbárója volt. A hetvenes évek során a Vietnámból visszatérő katonák koporsójában csempészte be Amerikába a heroint, és "pályafutása" tetőpontján nyeresége elérte a napi 1 millió dollárt... A film Richie Roberts felügyelő harcát is bemutatja, aki hosszú munka és küzdelem után végül a törvény elé vezette a Superfly becenevű bűnözőt.

NAGYMENŐK

Henry Hill gyerekkora óta nagymenő szeretett volna lenni. Vágyakozva bámulta a szemközt lakó maffiózót, aki mindig nagy kocsikon érkezett haza, akit mindig a legjobb nők kísértek, és akit soha nem zaklatott a rendőrség, ha túl hangos bulit csapott az éjszaka közepén. Henry egy napon nagy elhatározásra jut: önként jelentkezik a maffiózónál kisegítőnek. Néhány nap múlva már ő árulja a lopott cigarettát a gyárkapuban, néhány hónap múlva már név szerint ismeri őt a legjobb bár ajtónállója, és nem telik el sok idő, mire az utcán előre köszönnek neki a tőle rettegő emberek.

PONYVAREGÉNY

Két idősödő, szabadszájú gengszter Vincent és Jules épp főnöküknek szereznek vissza egy aktatáskát. A bokszoló, Butch a hírhedt maffiafőnök, Marsellus Wallace átvágását tervezi. Egy piti rablópáros egy étterem kirablására készül. És a szálak összefutnak.

A végső sorrend : 


0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése