name='description'/> Legjobb filmek, filmajánlók: 10 film amit látnod kell Legjobb filmek bemutatása, filmajánlók

2014. március 10., hétfő

10 film amit látnod kell

10 FILM AMIT LÁTNOD KELL

KEITH

Natalie-nak minden bejött az elmúlt időszakban: évkönyvet szerkeszt, ösztöndíjat kapott a főiskolára, jó eredményeket ér el a sportban, és a közösség "királynője". Azután belép az életébe Keith. A titokzatos és tartózkodó fiú nagy hatással van rá, elvonja a figyelmét a dolgairól. Minél inkább visszahúzódik Keith, annál inkább kíváncsivá teszi Natalie-t, aki megpróbál magyarázatot találni Keith különös viselkedésére. Nem akarja közel engedni magához, ám a szívének képtelen parancsolni. Miközben Natalie világa lassan elemeire hullik szét, mindkettőjük élete örökre megváltozik.

A BÉKÉS HARCOS ÚTJA

Dan, a rendkívül tehetséges fiatal tornász igazi hedonista módjára hajszolja az élvezeteket: élete csak versenyekből és bulikból áll, ám egy súlyos sérülés - amely egész karrierjét veszélybe sodorja - és egy véletlen találkozás Szokratésszel, a titokzatos idegennel ráébreszti, milyen keveset is tud az életről. A tragikus balesetet követő hónapokban Szokratész és egy gyönyörű lány, Joy segítségével Dan teljesen újjászületik, maga mögött hagyja zűrös múltját, és új emberré: békés harcossá válik.

BLÖFF

A gyémántokra specializálódott, minden hájjal megkent tolvaj, Négyujjú Franky, miután teljesítette legfrissebb megbízatását, s eltulajdonított egy hatalmas drágakövet jogos tulajdonosától, New Yorkba indul, hogy szállítsa az árut főnökének, Avinek. Útközben azonban egy szusszanásnyira megáll Londonban, ahol apróbb brilleket kell kézbesítenie Avi unokatestvérének és más ékszerkereskedőknek. Amikor itt találkozik Penge Borisszal, még nem sejti, hogy küldetésének befellegzett... Borisz ráveszi Frankyt, hogy fogadjon egy illegális bokszmeccsen: a szélhámos orosz célja, hogy - szövetkezve két helybéli zálogház-tulajdonossal, Vinnyvel és Sollal, valamint szökésben lévő sofőrjükkel, Tyrone-nal - kirabolja a férfit. A Török és társa, Tommy a tiltott boksz újdonsült "menedzserei". A körzet rettegett bandavezére, a disznófarm-tulajdonos Brick Top maga is érdekelt a bokszbizniszben, sertéstelepén egymást váltják az ember- és kutyaviadalok. A Török és Tommy elérkezettnek látja az időt, hogy szembeszálljon Brick Toppal: egy olyan versenyzőt szerződtetnek, aki, úgy vélik, legyőzhetetlen. A meccsen azonban megjelenik egy új fiú, Mickey O'Neil, az ír roma, aki könnyedén kiüti emberüket. Megpróbálják becserkészni a tehetséges bunyóst, hogy rávegyék, engedje magát legyőzni a következő fordulóban, Mickey azonban nem adja be a derekát, s a kelekótya páros terve kútba esik. Brick Topnak imponál a roma fiú rátermettsége és harcmodora. Mickey-nek újra ringbe kell hát szállnia: muszáj győznie, mert Brick Top nem riad vissza a brutális eszközöktől és vérontástól sem, ha az érdekeiről van szó. Eközben Avi, aki értesül arról, hogy Frankyt feltartóztatták, egy emberével New Yorkból Londonba repül. Felbérelik a legendás Golyófogú Tonyt Franky és a gyémánt előkerítésére. Hamarosan fény derül a gyémánttolvaj szerencsétlen kalandjára, s megindul az eszeveszett hajsza az eltűnt kő után. Az pedig fel-feltűnik, majd újra alámerül a számtalan egymást keresztező érdek, tengernyi blöff, hazugság és gáncs forgatagában. A bandák valamennyi ténykedése illegális, néhány közülük komédiába illő, s legtöbbjük arra ítéltetett, hogy véres megtorlással végződjön. Ahogy a szálak összekuszálódnak, kutyák, gyémántok, cigánykaravánok, nehézfiúk és fegyverek kavarognak egy zűrzavaros csetepatéban.

A BOLDOGSÁG NYOMÁBAN

A boldogságra való törekvés minden amerikai alkotmányos joga. Effelől hangyányi kétsége sincs az ígéretes tehetségű afroamerikai Chris Gardnernek sem, pedig nemrég csúnya véget értek sikeres brókerkarrierjéről szövögetett álmai. Nála helyezi el a bíróság a kisfiát, ám mire az ítéletet kimondják, a "nála" szó értelmét veszti: Christ kilakoltatják. Munkanélküli, hajléktalan apaként minden tőle telhetőt megtesz, hogy valamilyen biztonságot mégis nyújtson a kissrácnak. Ingyenkonyháktól szállókon át egészen vasútállomások mosdójáig visz az útjuk, miközben fedelet keresnek a fejük fölé. Gardner hihetetlen akaratereje végül megmutatja neki a kiutat a nélkülözésből, és sikerül munkát szereznie. Csodával határos módon gyakornoki állást kap, és egyre feljebb kapaszkodik a ranglétrán. Eltökéltsége és már-már emberfeletti képessége, amivel az életét irányítani tudja, meghozza gyümölcsét: olyannyira sikeres lesz, hogy saját brókercéget nyit, Gardner Rich és Társa néven.

CARTER EDZŐ

A feszültség egyre nőtt, ahogy a richmondi High Oilers a következő kosárlabda bajnokságra készülődött. A város csupa izgalom volt a veretlen csapatnak köszönhetően, és a lelátók minden meccsen megteltek ujjongó szurkolókkal. Senki sem gondolta volna, hogy 1999. január 4-dikén a közösségben kitör a viszály, és oly sok élet megváltozik, amikor Ken Carter edző lelakatolta a tornatermet, és nem engedte be játékosait, mert azok lerontották a jegyeiket. Az igaz történet alapján készült film az ellentmondásos gimnáziumi kosárlabda-tréner, Ken Carter története, az emberi bátorság és meggyőződés felemelő, őszinte portréja arról, hogyan lehet legyőzni a környezet által állított akadályokat, hogyan lehet fiatal embereknek egy olyan jövőt felvázolni, amely túlmutat a bandákon, a drogokon, a börtönön.

EMLÉKEZZ RÁM!

Amikor Tyler testvére öngyilkos lett, az egész család darabjaira hullott, szülei házassága tönkrement, ő pedig magába fordult. Aztán találkozott Ally-vel, akinek édesanyját a saját szeme láttára ölték meg. Ally nem a szomorkodással teli gyászt választja, ő életét megpróbálja úgy élni, hogy annak minden percét kiélvezhesse. Kettejük találkozásából szerelem lesz, de nem tudni, hogy vajon elég erős lesz-e ahhoz, hogy közben megbirkózhassanak a múltjukkal...

A FORRÁS

A filmben játszódó három történet egymástól 500 évnyire játszódik. Az első a XVI. században, amikor Tomas Verde kapitány spanyol katonákat és papokat vezet a maják ősi dzsungelének mélyére egy templomhoz, hogy megtaláljanak valami misztikus "dolgot". 2500-ba ugorva ismét Verde-del találkozunk, aki ezúttal egy még veszélyesebb és még titokzatosabb útra vállalkozik. Űrhajóján különleges és egyben értékes szállítmány van, amelynek óriási ereje a maja dzsungelhez és egy elveszett szerelemhez kapcsolódik. A két, ezerévnyi távolságban játszódó történet közben "beugrunk" a jelenbe, ahol Tom Verde sebész, és egy orvosi csoport tagjaként rákkutatással foglalkozik. Főnöke tudja, hogy Tom zseniális tudós, és gyakran a logikát is mellőző feltevései helyesnek bizonyulnak. Ugyanakkor a férfi felesége rákban szenved, és kettejük élete várakozással valamint hazugsággal telik. Várnak az elkerülhetetlen halálra, és úgy tesznek, mintha még lenne remény.

HACSI - A LEGHŰSÉGESEBB BARÁT / HACHIKO /

Amikor Parker professzor egy napon a munkából hazafelé egy gazdátlan kutyakölyköt talál a pályaudvaron, még nem sejti, hogy egy rendkívüli barátság veszi kezdetét. Bár felesége csak vonakodva fogadja be a kis japán akita kutyát, Parker szívét rögtön meghódítja Hacsi. A vidám kutyus hamarosan minden reggel elkíséri a professzort a pályaudvarra, majd minden este elé megy. Egy nap azonban Hacsi hiába várja gazdája visszatértét.

A REMÉNY RABJAI

Az 1940-es évek végén Andy Dufresne bankárt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélik kettős gyilkosságért. A férfi ugyan ártatlan, ám az ítélet értelmében be kell vonulnia a Shawshank bötrön rabjai közé. Ezzel gyökeresen megváltozik Andy élete, lassan válik az elítéltek körében megbecsültté, a fegyőrök adótanácsadóvá és a börtön vezéregyéniségévé.

SÉTA A MÚLTBA

Landon Carter a gondtalan aranyifjú életét éli a középiskolában. Élvezi népszerűségét, és sorra ki is használja. Amikor egy alsós iskolatársukra kimért csapatos tréfa rosszul sül el, Landon-t büntetésként szociális szolgálatra ítélik. Többek között ő felel az iskola tavaszi előadásának színreviteléért. Kénytelen segítséget szerezni valahonnan. A többiek nevetsége tárgyává válik, amikor kiválasztja maga mellé Jamie Sullivan-t. A visszahúzódó lány amolyan szürke kis egér, de Landon érzi, hogy az esze a helyén van, és most az kell. A próbák során Jamie is ki tud végre bontakozni, kiderül, hogy csodásan tud énekelni, ráadásul a szíve is a helyén van.


0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése