name='description'/> Legjobb filmek, filmajánlók: A legjobb motivációs filmek Legjobb filmek bemutatása, filmajánlók

2014. március 9., vasárnap

A legjobb motivációs filmek

A LEGJOBB MOTIVÁCIÓS FILMEK / TOP 10 /

A boldogság nyomában

A boldogságra való törekvés minden amerikai alkotmányos joga. Effelől hangyányi kétsége sincs az ígéretes tehetségű afroamerikai Chris Gardnernek sem, pedig nemrég csúnya véget értek sikeres brókerkarrierjéről szövögetett álmai. Nála helyezi el a bíróság a kisfiát, ám mire az ítéletet kimondják, a "nála" szó értelmét veszti: Christ kilakoltatják. Munkanélküli, hajléktalan apaként minden tőle telhetőt megtesz, hogy valamilyen biztonságot mégis nyújtson a kissrácnak. Ingyenkonyháktól szállókon át egészen vasútállomások mosdójáig visz az útjuk, miközben fedelet keresnek a fejük fölé. Gardner hihetetlen akaratereje végül megmutatja neki a kiutat a nélkülözésből, és sikerül munkát szereznie. Csodával határos módon gyakornoki állást kap, és egyre feljebb kapaszkodik a ranglétrán. Eltökéltsége és már-már emberfeletti képessége, amivel az életét irányítani tudja, meghozza gyümölcsét: olyannyira sikeres lesz, hogy saját brókercéget nyit, Gardner Rich és Társa néven.

Igazából szerelem

Kacajra fakaszt, feldúl mindent, szíveket tör össze, elkötelez, döntésre kényszerít, felszabadítja a szellemet, túlkapásokat eredményez, kockázatra késztet, mámorító, izgalmas, meghökkentő, váratlan, kellemetlen, felfoghatatlan, bárdolatlan, páratlan. A szerelem tényleg körülvesz minket. Az új, agglegény miniszterelnöktől kezdve, aki azonnal belezúg a személyzet egyik üdítően valóságos tagjába, amint belépett a Downing Street 10-b - , az íróig, aki Dél-Franciaországba menekül újfent összetört szívét ápolgatni, és szerelemre lel egy tóban. A jómódú férjes asszonytól, aki arra gyanakszik, hogy a férje félrelép - az újdonsült menyasszonyig, aki férje legjobb barátjának távolságtartását érti félre. Az iskolásfiútól, aki a suli legmegközelíthetetlenebb lányának figyelmét szeretné felhívni magára - az özvegy nevelőapáig, aki megpróbál kapcsolatba kerülni a fiúval, akit hirtelen alig ismer. A szerelemtől epedő menedzsertől, aki szerencsét próbál vágyának régóta dédelgetett, ki nem mondott tárgyával az irodában - a korosodó, "már láttam mindent, de kevésre emlékszem" rocksztárig, aki pályája alkonyán a saját meg nem alkuvó módján akar visszatérni a színre.

Az élet fája

Az 1950-es években járunk. O'Brienéknek három fiuk van. A nagyobbik, akit Jacknek hívnak, hamarosan felnőtté válik. Ugyanakkor kétségek között vívódik, hogy a nagybetűs élete során a szüleitől kapott útmutatások és látott viselkedésformák melyikét kövesse, anyjáét, aki kedves, könyörületes, vagy apjáét, aki másokkal nem igazán törődő, önző tulajdonságokkal bír.

A remény rabjai

Az 1940-es évek végén Andy Dufresne bankárt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélik kettős gyilkosságért. A férfi ugyan ártatlan, ám az ítélet értelmében be kell vonulnia a Shawshank bötrön rabjai közé. Ezzel gyökeresen megváltozik Andy élete, lassan válik az elítéltek körében megbecsültté, a fegyőrök adótanácsadóvá és a börtön vezéregyéniségévé.

Forrest Gump

A kisfiú intelligenciahányadosa némi kívánnivalót hagy maga után, de a gyerek hihetetlen teljesítményekre képes. Először elismert futballista lesz, majd bevonul katonának, és Vietnamból hazatérve maga Nixon elnök tünteti ki.

Végtelen hit

A főszereplő egy középiskola edzője, akinek valahogy mindig épphogy nem sikerül továbbjuttatnia a csapatát. A szülők érthető módon kezdenek türelmetlenek lenni, a gyerekek pedig lassan elvesztik minden motivációjukat. Ráadásképp a legjobb játékosok végzős korukban - tekintve hogy utolsó lehetőségük a negyedik évben valamit felmutatni - rendre elhagyják a csapatot valamelyik rivális iskoláért. Edző bá magánélete sincs éppen rendben. A ház épphogy nem dől a fejére, a családi autó változatos időpontokban - de mindig a legrosszabbkor - hagyja cserben. Az utolsó csepp a pohárban a diagnózis, mely szerint fiatal feleségével nem lehet gyerekük, mégpedig éppen őmiatta.

Csoda a jégen

Kisebbfajta csodát hajtott végre az amerikai jéghokicsapat az 1980-as téli olimpián. A főiskolásokból és egyetemistákból álló amerikai együttes rácáfolva minden előzetes számításra, legyőzte a verhetetlennek tartott szovjet csapatot, és megszerezte az olimpiai aranyérmet. Herb Brooks edző egy amatőr játékosokból álló, tapasztalatlan társaságból néhány hónap alatt ütőképes hokicsapatot csinált, amely méltó ellenfele lett a sportágat uraló szovjeteknek. A fiúkat utána valóságos nemzeti hősöknek kiáltották ki.

Rocky

Rocky Balboa harmadrendű ökölvívó Philadelphiában kis pénzű bokszolóként tengeti életét. Amikor a nehézsúlyú világbajnok, Apollo Creed az USA alapításának 200. évfordulóján népszerűségi okokból egy ismeretlen bokszoló ellen akar kiállni, a választás véletlenül Rockyra esik. Ő - felismerve esélyét - megszállottként edz, és végül a bajnok ellen 15 menetben képes a ringben maradni. Pontozásos vereséget szenved, mégis ő a nap hőse.

A békés harcos útja

Dan, a rendkívül tehetséges fiatal tornász igazi hedonista módjára hajszolja az élvezeteket: élete csak versenyekből és bulikból áll, ám egy súlyos sérülés - amely egész karrierjét veszélybe sodorja - és egy véletlen találkozás Szokratésszel, a titokzatos idegennel ráébreszti, milyen keveset is tud az életről. A tragikus balesetet követő hónapokban Szokratész és egy gyönyörű lány, Joy segítségével Dan teljesen újjászületik, maga mögött hagyja zűrös múltját, és új emberré: békés harcossá válik.

Gettómilliomos

Jamal Malik írástudatlan indiai utcagyerek, aki csodával határos módon megnyeri egy tévés vetélkedő fődíját, majd szerelme felkutatására indul. Közben a vetélkedőbeli szereplését illetően csalással gyanúsítják, valamint Bombay-ben sem olyan egyszerű megtalálni valakit.

A VÉGSŐ SORREND :

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése