name='description'/> Legjobb filmek, filmajánlók: Legjobb zombis filmek Legjobb filmek bemutatása, filmajánlók

2014. március 9., vasárnap

Legjobb zombis filmek

LEGJOBB ZOMBIS FILMEK TOP 10

Az élőhalottak éjszakája

Egy éjszaka még eltemetetlen hullák támadják meg egy falu lakóit, emberhúst keresve. Az emberek rémülten futnak az "élő halottak" elől, akiket csak tűz vagy fejlövés pusztíthat el. A támadás egyetlen túlélőjét a rendőrök tévedésből lelövik, mivel zombinak tartják.

Az élőhalottak visszatérnek

Egy orvosi eszközöket tároló raktárház vezetője, Frank beavatja új kollégáját, Freddy-t egy szörnyű titokba: azt állítja, hogy George A. Romero klasszikus zombi-filmje, Az élőhalottak éjszakája nem kitalált történet, hanem megtörtént eseményeket dolgoz fel. Amikor egy Pittsburgh-i kórház alagsorában - a halottasházban - kiszabadult a 2-4-5 Trioxin nevű gáz, a hullák életre keltek. A vérengző élő-halottakat megfékezte a hadsereg, azonban egy adminisztrációs hiba miatt a maradék trioxin-tartályok - bennük néhány hullával - nem egy szigorúan őrzött katonai bázisra kerültek, hanem az orvosi eszközök raktárába. Freddy természetesen egy szavát sem hiszi főnökének, ezért Frank levezeti őt az alagsorba és megmutatja a trioxinos hordót, benne a mumifikálódott zombi maradványaival.

Stake Land

Olyannyira elszaporodnak Amerikában a vámpírok, hogy a túlélő emberek bujdokolni kényszerülnek. Az árva Martin is egy közülük, aki egy tapasztalt vámpírvadász oldalán vándorol városról városra, egy biztonságos, vámpírmentes helyet keresve maguknak.

Doghouse - Kutyaház

holtak hajnala


Miért és hol kezdődött, senki sem tudta... Bárhogy is történt, az egész világ egy éjszaka leforgása alatt rémálommá vált. Az emberiséget egy ismeretlen és legyőzhetetlen kór fertőzte meg: a holtak többé nem voltak holtak... Testek tántorogtak egy cafat véres hús után sóvárogva, az élő emberek iránti kielégíthetetlen, mohó vágyukat követve. Philadelphiában egy tévécsatorna két munkatársa, Stephen és France a tudosítás - és a biztos felzabálás - helyett a menekülést választja. Két kommandós rendőr csapódik hozzájuk, akik a rendefenntartás helyett választották a menekülést. Ellopják a tévéállomás helikopterét és azzal próbálnak meg egy biztonságosnak látszó helyet találni. A szedett-vetett kis csapat néhány előhalott megsemmisítése után a huszadik század katedrálisainak egyikébe, egy elhagyatott, üres bevásárló központba fészkeli be magát. Ott akarják meghúzni magukat, amíg a krízis véget nem ér. A külvilág egyre pokolibbá válik, a foszladozó zombik egyre növekvő serege fáradhatatlanul ostromolja a bevásárló központot a friss húsért. De az élőket nem csak vérszomjas, éhségtől hörgő, és a központba egyre többször behatoló élőhalottak fenyegetik. Vészesen fogy az élelem, kialszik a villany és az ivóvíznek is híján vannak. Az élők megütköznek az élőhalottakkal, egymással, és saját félelmeikkel...

Haláli hullák hajnala

Shaun élete nem úgy alakul, mint az elvárható: Ed nevű síkhülye, naplopó haverjával él együtt; a TV-boltban, ahol dolgozik, semmibe veszik; barátnője, Liz pedig nem tudja tovább elviselni azt a nihilt, amely minden este a Winchester nevű kocsmába hajtja őket. És mintha ez nem lenne elég, még a zombik is ellepik Londont. Shaun-ra tehát nem más feladat vár, mint hogy megmentse anyját mostohaapja zombi karjai (fogai) közül, s hogy előbb érjen oda a barátnőjéhez és tegye rendbe a kapcsolatukat, mint hogy az élőhalottak megkostólnák. Mellesleg pedig ott írtsa a társaival a rosszfiúkat, ahol érik. A végállomás pedig mi más lehetne, mint szeretett kocsmájuk, a Winchester.

Kaptár

Egy titkos kísérlet ...egy halálos vírus ...egy végzetes hiba. A fergetegesen népszerű videó-játék sorozat alapján készült A Kaptár - Resident Evil című film akcióval teli thriller: a Jó és a Rossz küzdelme, az ember és a számítógép mérkőzése, az élők harca a Nem-Holtak ellen. Valami szörnyűség lappang a Kaptárban, abban az óriási, földalatti genetikai kísérleti üzemben, amelyet az Umbrella Corporation, ez a biológiai beavatkozásokkal és génsebészettel foglalkozó, személytelen nagyvállalat irányít. Halálos vírus üti fel a fejét az üzemben és válaszlépésként a Vörös Királynő - azaz a Kaptárt irányító és felügyelő óriási szuper-komputer - szigorú zárlatot rendel el, nehogy a vírus kiszabaduljon. Ezzel az intézkedéssel egyúttal az összes bent rekedt dolgozót is halálra ítéli. Alice és Rain feladata, hogy kommandós társaik élén izolálják a vírust. A team azonban hamarosan érdekes felfedezést tesz: a dolgozók valójában ...nem is... halottak. Ők most a kielégíthetetlen étvágyú, ragadozó Nem-Holtak, akik a Kaptárban ólálkodnak. A Nem-Holtak egyetlen karmolásukkal fertőzést okoznak, s áldozatukat is Nem-Holttá változtatják. Három óra áll Alice és csapata rendelkezésére, hogy teljesítsék küldetésüket, még mielőtt a vírus elszabadulna és az egész Földet fenyegetné. Hogy eljussanak a Vörös Királynőhöz, egy sor életveszélyes akadályon kell átverekedniük magukat a Kaptár útvesztőjében. Az eredetileg az öregedés megakadályozására és idegi eredetű betegségek leküzdésére tervezett T-vírus halott sejtek újraélesztésére képes. Alice rájön, hogy egy ismeretlen szabotőr ellopta, és a Kaptár levegőjébe juttatta a vírust. Ezért tört ki a vírusfertőzés. Ki tehette ezt, és miért? A további katasztrófa elkerülésének egyetlen módja, hogy megtalálják az Antivírust. Legyőzi-e a team a Vörös Királynőt és időben megtalálja-e az Antivírust? Lesz-e túlélő, s ha igen, vajon ki menekül meg élve az ördögi Kaptárból?

Pontypool- A zombik városa

Pontypool csendes kisváros Kanadában, ahol soha nem történik semmi szörnyűség. Grant Mazzy, az egykor nagymenő rádiós műsorvezető is csak eltűnt macskákról vagy az Arábiai Lawrence helyiek által előadott musical változatáról tud beszámolni a helyi adó reggeli adásában. Aztán hirtelen minden megváltozik. Az addig nyugodt, békés emberek egyszerre csak megőrülnek, vadul támadnak egymásra, miközben értelmetlen mondatokat kiabálnak. A katonaság lezárja a várost, a világ döbbenten figyeli az eseményeket, miközben Grant Mazzy és munkatársai a rádióstúdióban rekednek, a megőrült emberekkel körülvéve, hogy egyenes adásban tudósítsanak a világvégéről...

28 nappal később

Egy titkos kutatólaboratóriumból halálos vírus szabadul el, amely szélsebesen terjed. A megfertőzött emberek zombikká válnak, és mielőtt meghalnának, mániákusan ölnek. 28 nap alatt a Föld lakossága szinte teljes egészében kipusztul. Egy maroknyi túlélő megpróbál Londonban a körülményeknek megfelelően berendezkedni - hamarosan azonban megállapíthatják, hogy nem csupán a vírussal kell szembeszállniuk.

Zombieland

A világot ellepték a zombik, csak néhány túlélő maradt. Columbusnak megvannak a maga törvényei, ezért lehet még életben. Ha nem tudsz elég gyorsan futni, ha csak egyszer lősz, ha nem ellenőrzöd a kocsid hátsó ülését... akkor neked annyi. Columbus betegesen ragaszkodik a szabályokhoz. Tallahassee ennél lazább, aki mindennél jobban élvezi a zombiölést. Amikor ők találkoznak, mintha már semmitől sem kellene félniük... Ekkor azonban két lány toppan az életükben a túlélők közül, akik viszont nem bíznak senkiben...



0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése