name='description'/> Legjobb filmek, filmajánlók: Legjobb börtön filmek Legjobb filmek bemutatása, filmajánlók

2014. március 8., szombat

Legjobb börtön filmek

A 10 legjobb Börtön témájú film!

A DOMB

A történet a II. világháborúban egy brit katonai táborban játszódik, lakói azonban brit katonák, akik engedély nélküli távolmaradás, feketekereskedelem vagy más bűncselekmény miatt kerültek ide. A helyszín egy börtön, valahol az észak-afrikai sivatagban.

BÖRTÖNREGÉNY

Drivert, a hivatásos bűnözőt lekapcsolja a mexikói rendőrség, amikor a kocsijában egy rakás lopott pénzzel kétségbeesetten próbál átjutni a határon. A zsaruk a pénzt elveszik, őt pedig bedugják a hírhedt El Pueblito börtönbe, ahol mindent a börtönbandák irányítanak. Drivernek sem igazolványa, sem ujjlenyomata, mégis felkeresi az amerikai követség egy korrupt munkatársa, aki hallott a pénzről. Ha Driver nem fizet neki, elárulja a hatóságoknak, hol van, onnan pedig már csak idő kérdése, mikor találják meg azok is, akiktől a pénzt lopta. Driver tudja, hogy az élete a tét. Szerencséjére megismerkedik egy fiatal fiúval, aki megtanítja, hogyan élheti túl a börtönt, ám a srácnak van egy rettenetes titka: ugyanolyan ritka vércsoportja van, mint a bűnöző Javinak, aki élet és halál ura a börtönben. A fiú Javi életbiztosítása, és orvosok állnak állandó készenlétben, hogy átültessék Javiba a srác máját, ha eljött az ideje. Csakhogy ehhez Drivernek is van egy-két szava: vakmerő tervet eszel ki, hogy megszökjön a fiúval, annak anyjával és a pénzzel.

VITATHATATLAN

Nemi erőszak vádjával börtönbe zárják George "Iceman" Chamberst, a nehézsúlyú ökölvívó világbajnokot. Ugyanabban a fegyházban tölti életfogytiglani büntetését Monroe Hutchen is, aki már tíz éve a börtön bokszbajnoka. A két elítélt között már az első pillanattól kezdve óriási a feszültség. Ezt a helyzetet használja ki egy másik rab, Emmanuel Ripstein. A férfi felismeri a nagy üzleti lehetőséget, és életre-halálra szóló mérkőzést szervez a rácsok között.

A NAGY SZÖKÉS

A Birodalom sok időt és energiát fordított a hadifogolytáborokból megszökött ellenséges tisztek újbóli kézrekerítésére. Éppen ezért a németek létesítettek egy speciális tábort a legkorszerűbb és legszigorúbb biztonsági intézkedések szerint, melyből szinte lehetetlen volt megszökni. A Luftwaffe főparancsnokságának az volt a célja, hogy az összes nehézfiút begyűjtse egy helyre. A hadifogoly tiszteknek azonban szent kötelessége a szökés. Bartlett repülőőrnagy is ebbe a táborba kerül, előtte három hónapig a Gestapo foglya volt. Elhatározza, hogy több ember fog megszökni ebből a tökéletesen őrzött táborból, mint eddig bárhonnan. Nem kettőt-hármat juttat ki innen, hanem két-háromszázat és szétszóródnak majd Németország négy égtája felé. A németek ugyanis a legkiválóbb szabadulóművészeket gyűjtötték be ide. De vajon milyen ára lesz ennek a kísérletnek?

SZÖKÉS AZ ALCATRAZBÓL

Frank Morris már jó néhány börtönből megszökött. Most ő is az Alcatraz lakója lesz. Természetesen itt is a szabadulás útját keresi. Gondosan tanulmányozza a lehetőségeket és társakat is szerez a szökéshez. Bár tudják, hogy az Alcatrazból még senkinek sem sikerült megszökni, nekifognak az előkészületeknek. Menekülésüket újabb és újabb akadályok nehezítik, végül azonban valamennyit leküzdik.

A BOSSZÚ BÖRTÖNÉBEN

Frank Leone alig várja, hogy kiszabaduljon a börtönből, már csak hat hónapja van hátra, de egy kegyetlen és bosszúvágyó börtönigazgató lehetetlenné teszi az életét.

AZ ELÍTÉLT

Wade Porter, a szerető családapa, aki előtt fényes jövő áll, hirtelen mindent elveszít, amikor véletlenül megöli a rablót, aki betör az otthonába. A gyilkosságért elítélt Wade-nek a következő három évet egy szigorított fegyintézetben kell eltöltenie, ahol a társadalmi szabályok többé nem érvényesek. Amikor közös cellába kényszerítik a hírhedt tömeggyilkossal, valamint el kell szenvednie a szadista börtönőr által levezényelt kínzásokat, Wade rájön, hogy élet-halál harcot kell vívnia a "legkeményebb elítélt" címért - csak így élheti túl a börtönt.

HALÁLSORON

Louisiana a negyvenes években. Egy halálraítélteket fogva tartó börtönben, ahol a szelíd természetű Paul Edgecomb főfegyőr beosztottjai viszonylag jó hangulatban vigyáznak az elítéltekre. Fegyőrök és elítéltek kölcsönösen tisztelik egymást. Egy Percy nevű szadista őr ugyan kilóg a sorból, de egy rágcsálónak köszönhetően újra helyreáll az őrök és elítéltek nyugalma - egerek és emberek közt nem lehet nézeteltérés.

A REMÉNY RABJAI

Az 1940-es évek végén Andy Dufresne bankárt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélik kettős gyilkosságért. A férfi ugyan ártatlan, ám az ítélet értelmében be kell vonulnia a Shawshank bötrön rabjai közé. Ezzel gyökeresen megváltozik Andy élete, lassan válik az elítéltek körében megbecsültté, a fegyőrök adótanácsadóvá és a börtön vezéregyéniségévé.

SZÖKÉS

Egy építőmérnök ártatlan, de halálbüntetésre ítélt bátyjának megmentése érdekében börtönbe juttatja magát, ahol egy jól kitervelt szöktetés megvalósításába kezd. Ebben leginkább a testére tetovált alaprajz van segítségére, na meg jópár zseniális, kiszámíthatatlan trükk. A kérdés csak az, vajon sikerül-e a nagy terv még a húsz nappal későbbre kitűzött kivégzés előtt?

TOP 10 VIDEO

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése