name='description'/> Legjobb filmek, filmajánlók: legjobb filmek 2013 Legjobb filmek bemutatása, filmajánlók

2014. március 9., vasárnap

legjobb filmek 2013

LEGJOBB FILMEK 2013

2 kaliber

A DEA ügynöke Bobby, valamint az amerikai haditengerészeti hírszerző tiszt Marcus titkos küldetésen vesznek részt. Feladatuk, hogy beépüljenek a hatalmas, mexikói drog kartell belső berkeibe. Egy félresikerült bankrablás után rájönnek, hogy nem a maffia, hanem a CIA pénzét lovasították meg, ezért kénytelenek összefogni, hogy életben maradjanak. A CIA a börtönben, a gengszterek pedig a föld alatt akarják tudni őket.

A hívás

Jordan Turner egy 911-es segélyhívó szolgálatnál teljesít szolgálatot. Veteránként könnyen megbirkózik a különböző nehézségű feladatokkal mígnem, egy tizenéves lány hívását fogadja, akinek a házába egy őrült sorozatgyilkos szándékozik éppen betörni. Jordan a háttérből próbálja irányítani az eseményeket, de sajnos a lányt a gyors szakmai és rendőri intézkedés ellenére a sorozatgyilkos elhurcolja és kegyetlenül megöli. Jordan sokáig nem tudja feldolgozni az eseményeket, képtelen a munkát ellátni, mígnem egy véletlen folytán hasonló eseménybe csöppen. Egy fiatal lány hívását fogadja, akit elraboltak egy plázából és egy kocsi csomagtartójában tartanak fogva. A lány telefonján folyamatosan tartják a kapcsolatot a 911-en és a múltból tanulva Jordan mindent megtesz, hogy a mozgásban lévő autó és tettes nyomára bukkanjon. Megkezdődik a hajsza!

Az acélember

Clark Kent a Kripton bolygó szülöttje, és még gyerekként érkezett a Földre, egy meteor becsapódásakor. Martha és Jonathan Kent veszik maguk mellé, és felnevelik őt. Clarknak azonban különleges képességei vannak, melyet szeretne valami jóra használni, így egyenes az út a hőssé válás felé.

Bosszútól fútve

A vérprofi bérgyilkos Victor az egyik New York-i maffiavezér egyik legjobb embere. Victort, főnökének egy korábbi áldozata elcsábítja, majd zsarolni kezdi őt. Hamarosan egy erőszakos bosszúterv bontakozik ki.

Feledés

A Föld lakossága veszélybe került, mert a bolygó felszíne lakhatatlanná vált, ezért az emberek a föld fölé emelt levegőbe épített városokba kényszerültek. Jack Harper feladata, hogy megmentse az egész emberiséget a pusztulástól. Vajon sikerülhet neki?

Fogságban

Keller Dover minden szülő rémálmával néz szembe, mikor 6 éves kislánya, Anna, barátnőjével együtt eltűnik. A kétségbeesés óráiban teljesen eluralkodik a családon a pánik. Az egyetlen nyom egy rozzant lakókocsi, amit az utcájukban láttak parkolni. A nyomozást vezető detektív letartóztatja a sofőrt, Alex Jonest, de bizonyítékok hiányában mégis szabadon kell engednie. Az őrjöngő apa tudva, hogy gyermeke élete forog kockán, és a rendőrség egyetlen nyomot követve nem bukkant a kislányokra, úgy dönt, nincs más esélye: kezébe veszi az irányítást, kerüljön bármibe.

Szupercella

Ray egy olyan tökéletes börtönt tervezett, amiből lehetetlen a szökés, ráadásul az óriáskalitka egy hajón helyezkedik el. Miután Ray-t valaki az általa tervezett börtönbe záratja, keresi a kiutat, hogy megtalálja az illetőt, aki ezt tette vele. A szökésben segítségére lesz Rottmayer, a társa. Most kiderül, hogy Ray képes-e kijátszani a saját rendszereit.

42

A baseball történelem első fekete bőrű játékosának, Jackie Robinsonnak az életét mutatja be ez a film. A sportoló 1947-ben mutatkozott be először, a Los Angeles Dodgers színeiben. Sikereiben nem kis szerepe volt Branch Rickey-nek, a csapat menedzserének, aki kiállt a faji egyenjogúság mellett, és mert színesbőrű játékost alkalmazni csapatában ezekben a vitatott időkben is.

Transz

Simon egy aukciósház tulajdonosa, aki most képrablásra adja fejét: egy gengszterbandával szövetkezve a saját munkahelyét rabolja ki. Később azonban egy baleset következtében elveszti emlékezetét, így sajnos senkinek nem tud beszámolni róla, hogy hova is rejtette a zsákmányt.

Szemfényvesztők

Merritt McKinney, Henley Reeves, J. Daniel Atlas és Jack Wilder kisstílű bűvészek, akiket egy nap egy ismeretlen személy közös helyre hív, hogy új irányt szabjon életük alakulásának. Egy év múlva már közösen egy olyan illuzionista bűvészszámot mutatnak be, melytől felfigyel rájuk a világ: a Las Vegas-i teátrumban lezajló rendezvényen kirabolnak egy véletlenszerűen válaszott (ezáltal Franciaországban székelő) bankot, és a pénzt szétszórják a jelenlevők között. Egy csapásra híresek lesznek. A rendőrség pedig, élén Dylan Rhodes-szal és Alma Dray-jel, a nyomukba ered, mivel a rablás büntetendő. Amíg azonban nem tudják, hogy csinálták, a letartóztatás nem lehetséges. A történtek megmagyarázásában lesz segítségükre Arthur Tressler is, aki azzal keresi a kenyerét, hogy bűvésztrükkökről lebbenti fel a fátylat könyveiben.





0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése