name='description'/> Legjobb filmek, filmajánlók: Legjobb thriller filmek Legjobb filmek bemutatása, filmajánlók

2014. március 16., vasárnap

Legjobb thriller filmek

Legjobb thriller filmek

PRÓBATÉTEL

Abby és Neil Warner tökéletes házasságban élnek. A tökéletes élet azonban tökéletes rémálommá válik, mikor egy férfi elrabolja tőlük lányukat, Sophie-t. A titokzatos emberrablót Tom Ryannek hívják. Ryan egy jégszívű szociopata, akinek semmi veszítenivalója nincs. A közönséges emberrablónál azért is veszélyesebb, mivel nem a pénzre fáj a foga. Ő a Warner házaspár 10 év alatt felépített példás életét akarja... szétrombolni. Különböző szörnyűséges követeléseket küld a szülők felé, egy ízben például felteszi a kérdést nekik: megölnétek egy ártatlan embert, hogy mentsétek a lányotokat? Az idő fogy, a téboly pedig egyre növekszik.

PONYVAREGÉNY

Két idősödő, szabadszájú gengszter Vincent és Jules épp főnöküknek szereznek vissza egy aktatáskát. A bokszoló, Butch a hírhedt maffiafőnök, Marsellus Wallace átvágását tervezi. Egy piti rablópáros egy étterem kirablására készül. És a szálak összefutnak.

NE SZÓLJ SENKINEK !

Nyolc évvel azután, hogy feleségét, Margót brutálisan meggyilkolták, Alexandre Beck még mindig nem tudta feldolgozni az asszony halálát - különösen mivel egykor ő is a gyanúsítottak közé tartozott. Mikor két új holttestre bukkannak nem messze attól a helytől, ahol egykor Margo holttestét is megtalálták, a rendőrség újra nyomozni kezd az ügyben. Ezzel egy időben Alexandre rejtélyes e-mailt kap a feleségére megszólalásig hasonlító nőt ábrázoló képekkel, valamint egy üzenettel: "Ne szólj senkinek! Figyelnek minket!". Hamarosan nyilvánvalóvá válik, hogy valaki követi a férfit, így miközben megpróbálja felkutatni azt a nőt, aki talán tényleg az elhunytnak hitt Margo, Alexandre-nak menekülnie kell, hogy mentse az életét...

HETEDIK

A történet helyszíne egy nagyváros vigasztalanul szürke betonrengetege, ahol egy elmebeteg sorozatgyilkos után nyomoz a rendőrség. A férfi a Bibliában megírt hét halálos bűn lajstromát követve szedi áldozatait. A nyugdíjba készülő, higgadt és bölcs William Sommerset nyomozó és a türelmetlen, lobbanékony természetű újonc, David Mills próbálják megakadályozni az őrültet újabb bűntettek elkövetésében.

LEGBELSŐ FÉLELEM

Chicago lakosságának idegeit egy brutális gyilkosság borzolja: holtan találják a város püspökét. Martin Vail, a rámenős ügyvéd a tárgyalótermi médiacirkusz megszállottja, így nem esik nehezére a gyilkossággal gyanúsított ministránsfiú védelmét elvállalnia. Vail nem vesződik a bűnösség és az ártatlanság kérdésével, számára eleinte egy a fontos: saját sikere. Azonban amint kapcsolata a vádlottal egyre mélyül, és ahogy az egész ügy s a pör egyre inkább összekuszálódik, hozzáállása gyökeresen megváltozik.

A GÉPÉSZ

Trevor Reznik egy éve nem aludt már rendesen. Álmatlansága azonban nem szokványos inszomnia, hiszen folyamatos ébrenléte nem más, mint szakadatlan rémálmok sora, melyekben megdöbbentő paranoiák, bűnök, szorongások kísértik. Éjszakáit vagy a repülőtéri kávézóban tölti Marie-val, a felszolgálólánnyal, vagy egy prostituáltnál, Stevie-nél, akinek ő a legrendszeresebb kuncsaftja. Egy ideje azonban Trevorral egyre furcsább dolgok történnek. Ki hagy kódolt üzeneteket a lakásán? Miért kezd Marie egyre inkább hasonlítani az anyjára? Miért nem szólt neki Stevie arról, hogy jól ismeri új munkatársát, Ivánt? És egyáltalán, ki valójában Iván? A férfi egyre zavaróbb és nyugtalanítóbb, mintha állandóan őt figyelné... Mi történik vele tulajdonképpen? Összeesküvés áldozata lett vagy az egész csak meggyötört elméjének képzelgése?

VIHARSZIGET

Két amerikai rendőrbíró, Teddy Daniels és Chuck Aule egy Massachusetts partjaitól távol fekvő, sivár szigetre érkezik, ahol egy elmegyógyintézet áll bűnözők számára. Jövetelük célja, hogy egy gyilkosságért elítélt nő szökése ügyében nyomozzanak. A nyomozás során mindenki távolságtartó velük szemben, őrök is, rabok is, és a vezetőség is, s mintha mindenki csak a bemagolt szöveget fújná. Teddy Daniels-t eközben migrén és különös rémálmok kezdik gyötörni, melyben rendszeresen felbukkan halott felesége is. Ő pedig mindenképp rá szeretne jönni a sziget titkára...

ELEMI ÖSZTÖN

A sorozatgyilkosság áldozatai mind férfiak, és a halál szeretkezés közben tör rájuk. Az egyik gyanúsított Catherine, akinek legújabb regényében a legapróbb részletekig megtalálható a gyilkosság leírása, a másik a rendőrségi pszichológusnő, Beth. Az ügyben Nick nyomoz, aki egyre jobban Catherine hatása alá kerül, sőt rá kell döbbennie, hogy Beth és Catherine is kapcsolatban vannak egymással.

PILLANGÓ HATÁS

Evan, barátnője halála után éppen azzal küzd, hogy túltegye magát a traumán és újra felidézze rég elfolytott gyermekkori emlékeit, amikor felfedez egy eljárást, melynek segítségével vissza tud utazni a múltba, egyenesen saját gyermek testébe és ezáltal teljesen megváltoztathatja a jövőjét. Azt azonban már későn veszi észre, hogy bármilyen apró dolgot is tesz, az komoly kihatással van a jelenre (a pillangó-effektus elmélet szerint pl. egy pillangó szárnycsapása is okozhat pusztító orkánt mondjuk New Yorkban).

HATODIK ÉRZÉK

Cole Sear, a nyolcéves kisfiú sötét titok tudója: túlvilági lelkek kísértik. A fiú azonban nem megfelelő médium a megoldatlan problémákkal küszködő szellemek látogatásaihoz: ahhoz túl fiatal, hogy átlássa e baljós árnyalakok szándékait, ahhoz pedig túlságosan fél, hogy megossza környezetével gyötrelmeit. Dr. Malcolm Crowe gyermekpszichiáter az egyetlen, aki segíthet rajta: és a férfi mindent elkövet annak érdekében, hogy feltárja az igazságot Cole természetfölötti képességeiről. Legyen az bármily rémisztő is.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése