name='description'/> Legjobb filmek, filmajánlók: Stephen King legjobb filmjei Legjobb filmek bemutatása, filmajánlók

2014. március 9., vasárnap

Stephen King legjobb filmjei

Stephen King legjobb filmjei TOP 10

10. A visszatérők

Egy tanár visszatér régi városába, ahol gyerekkorát töltötte. Testvérét 25 évvel ezelőtt meggyilkolták, a gyilkosokat menekülés közben elgázolja a vonat. Tanítványai közül néhányan gyanús körülmények között meghalnak. Helyettük új tanulók jelentkeznek az iskolába, akik a testvére gyilkosaira emlékeztetik őt.

9. Sorvadj el!

Halleck ügyvéd boldog, mindössze szekrénynyi mérete aggasztja. Feleségével egy zabapartiról útban hazafelé véletlen elütnek egy cigányasszonyt. Mivel a kis- városi főrendőr és főbíró a barátja, felmentik. Erre jő a vajda, s mindhármu- kat megátkozza. Hallecknek nevezetesen azt mondja, sorvadjon el. Az átok meg- fogan.

8. Cujo

A helyszín egy álmos új-angliai kisváros. Váratlanul beüt a ménkő: a garázsmester százkilós, s addig barátságos bernáthegyije furcsa módon kezd viselkedni. Megveszett? Vagy denevér harapta meg? A jámbor eb csakhamar dühöngő szörnyeteggé válik, senki sincs biztonságban mellette. A gazdi az első áldozat, de a fenevad már kiszemelte a következő prédát: egy fiatalasszonyt a kisfiával, akik egy lerobbant járgány foglyai...

7. Az eminens

Todd Bowden, a jellegzetes amerikai tinédzser mindent elkövet azért, hogy kedvenc tantárgyában, a történelemben minél jobban elmélyüljön. Privát nyomozása során rájön, hogy a szomszédukban egy Kurt Dussander nevű, náci háborús bűnös lakik. Megzsarolja a szívbeteg alkoholista öreget, hogy vagy beavatja a koncentrációs táborbeli élményeibe, vagy feladja a rendőrségen. Kettejük között bizarr kapcsolat alakul ki, amely végül szélsőséges eseményekbe torkollik.

6. Az évszázad vihara


Egy álmos észak-amerikai kisváros lakóit a század legnagyobb vihara elvágja a külvilágtól. A hó lassan mindent beborít és lassan rettegés kerít mindenkit a hatalmába. A városra boruló sötétségben titokzatos gyilkosságsorozat veszi kezdetét. A rejtélyt mindenáron meg kell oldani, s mivel kívülről nem várható segítség, a helybeliek maguk kénytelenek megoldani az esetet. A veszély állandóan a fejük felett lebeg, s az idő is ellenük dolgozik.

5. Kedvencek temetője 2

Felesége halála után az állatorvos Chase Matthews Ludlowba költözik a tizenhárom éves fiával, hogy új életet kezdjenek. Miután magára haragítja a környékbeli srácokat, Jeff összebarátkozik egy másik kicsúfolt, kirekesztett fiúval. Drew állandó rettegésben él a könyörtelen mostohaapja, Gus miatt. Miután Gus hidegvérrel lelövi Drew szeretett kutyáját, a fiúk az állatot eltemetik a a hegyek között megbújó ősi indián temetőben. A szóbeszéd szerint ugyanis akit ide temetnek, visszatér a túlvilágról.

4. Ragyogás

Az egykori tanár Jack Torrance téli gondnoknak áll egy csak nyáron működő Sziklás-hegység-beli szállodába. Felesége és fia is vele tart. A férfi regényt akar írni a téli hónapok magányában. A holte előző gondnoka fejszével kiirtotta a családját, miután megőrjítette a magány. Hamarosan különös események kezdődnek. Az ötéves gyereket látomások gyötrik. A férfi fokozatosan elveszíti realitásérzékét, s a végén ő is fejszével akarja megölni a feleségét és a fiát.

3. A köd

Valami mindig biztosan ott bujkál a sötétben: maga a sötét. Egy isten háta mögötti óceánparti kisvárosban, a sűrű ködön túl felismerhetetlen gonosz erő terrorizálja a helybelieket. A környéken még élnek azok, akik segíthetnének kideríteni, ki az és mit akar, hiszen a legöregebbek talán emlékeznek nagyszüleik történetére: pont száz évvel ezelőtt a partiak szándékosan úgy irányítottak egy hajót, hogy az zátonyra fusson. A város lakói meg sem próbáltak segíteni a segítségért könyörgő utasoknak - csupa leprásnak. A hullámsír azonban megnyílt, a rég halott hajósok visszatérnek, hogy a köd mögül bosszút álljanak a városon. Ha gyilkosaikkal már nem tudnak leszámolni, legalább a dédunokáikat meg akarják kínozni. A várost körülzárja az áthatolhatatlan köd, és kezdődhet a leszámolás...

2. A remény rabjai

Az 1940-es évek végén Andy Dufresne bankárt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélik kettős gyilkosságért. A férfi ugyan ártatlan, ám az ítélet értelmében be kell vonulnia a Shawshank bötrön rabjai közé. Ezzel gyökeresen megváltozik Andy élete, lassan válik az elítéltek körében megbecsültté, a fegyőrök adótanácsadóvá és a börtön vezéregyéniségévé.


1. Halálsoron

Louisiana a negyvenes években. Egy halálraítélteket fogva tartó börtönben, ahol a szelíd természetű Paul Edgecomb főfegyőr beosztottjai viszonylag jó hangulatban vigyáznak az elítéltekre. Fegyőrök és elítéltek kölcsönösen tisztelik egymást. Egy Percy nevű szadista őr ugyan kilóg a sorból, de egy rágcsálónak köszönhetően újra helyreáll az őrök és elítéltek nyugalma - egerek és emberek közt nem lehet nézeteltérés.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése