name='description'/> Legjobb filmek, filmajánlók: Legjobb filmek 2012 Legjobb filmek bemutatása, filmajánlók

2014. március 9., vasárnap

Legjobb filmek 2012

2012 legjobb filmjei top 10

 A leleményes Hugo

Hugo Cabret egy árva kisfiú, aki a pályaudvaron tölti napjait a '30-as években. Egy napon megtalál egy játékbábut a szemétben. A bábu tulajdonosa George Mélies, aki az állomáson dolgozik és játékokat gyűjt. Hugo rövidesen megismerkedik George-dzsal, és azután izgalmas, mágikus kalandok résztvevőjévé válik.

 Az utolsó műszak

Brian Taylor és Mike Zavala tartják magukat az esküjükhöz, amely szerint "szolgálnak és védenek", és acélos szövetséget alakítottak ki annak érdekében, hogy a műszak végén mindketten épségben hazatérhessenek. A rendőrpáros tagjai már rég megtanulták, hogy miközben Los Angeles utcáin járőröznek, egymáson kívül semmiben sem lehetnek biztosak. A riasztásról riasztásra élő zsaruk között őszinte és viccelődéstől sem mentes barátság szövődött, és mindketten tökéletesen tisztában vannak vele, hogy amikor veszélyes szituációkban kell helyt állniuk, bármelyik pillanatban életüket veszthetik. Az utolsó műszak középpontjában két zsaru áll, akik Los Angeles legveszélyesebb részén járőröznek, és agresszív magatartásuk miatt gyorsan a figyelem középpontjába kerülnek. A hatókörükön kívül eső drogkartell után nyomoznak, s így célpontokká válnak.

 Fék nélkül

Wile biciklis futár Manhattanben. Felvesz egy borítékot, amelyet a város másik végébe kell szállítania. Ez nem is nagy feladat, egészen addig, míg ki nem derül, hogy a csomag egy korrupt rendőr adatait tartalmazza, amelyre nem csak a címzettnek fáj a foga.

 A fékezhetetlen

A nagy gazdasági világválság idején járunk. A Bondurant-fivérek, Forrest, Jack és Howard igazi legendának számítanak a Virginia állambeli Franklin megyében, hiszen a szesztilalom idején jól menő csempészüzletet tudhatnak magukénak. A jólét azonban veszélybe kerül, amikor feltűnik a színen Charles Rakes különleges ügynök, a törvény új ura, aki azonban korruptabb mindenkinél, és részesedést követel magának a fivérek üzletéből. Ők azonban nem hajtanak fejet senki előtt, így felveszik a harcot Rakes ellen.

 Looper - A jövő gyilkosa

A jövőben járunk, amikor már kézzelfogható módon lehetséges az időutazás. Bérgyilkosok egy csoportjának az a feladata, hogy a jövőből érkezett felügyelőket eltegyék láb alól. Amikor Joe rájön, hogy önmaga idősebbkori változata jött most vissza, és ő legújabb áldozata, valamit tennie kell.

 Paranormal Activity 4.

2011-et írunk. Öt év telet el azóta, hogy Katie megölte barátját, Micah-t, nővérét, Kristit és a férjet, Danielt. Katie magához vette Kristi és Daniel babáját, Huntert. Most új névvel, új városban élnek, de a szomszédoknak feltűnik, hogy nincs minden rendben az új lakókkal.

 Sinister

A bűnügyi regényíró, Ellison vesz egy új házat annak reményében, hogy ott majd ihletet kap legújabb krimi könyvének megírásához. A ház padlásán rátalál egy régi dobozra, mely régi családi videókat tartalmaz. Ellison kíváncsiságból lejátssza az első tekercset, mely az előző ház tulajdonosait mutatja be, azonban a szalagon egy gyilkosság felvételei is rajta vannak. Ellison egyre jobban "beleássa" magát a videókba, de ezzel saját családját is veszélybe sodorja.

 Ted

John plüssmackója egy meggondolatlan gyermekkori kívánságnak köszönhetően életre kel. A teddy mackó azonban nem átlagos. Káromkodik, füvezik, iszik, és mindemellett John nem tud tőle szabadulni, pedig nagyon szeretne, hiszen felnőtté csak a gyerekkori játék nélkül válhat.

 Warrior - A végső menet

Paddy Conlon, az egykori ökölvívó családja akkor hullott darabokra, amikor alkoholfüggősége kerekedett felül. Az exbokszoló kisebbik fia, Tom hazatér, hogy apja felkészítse őt a vegyes harcművészetek versenyére. Ám az út, amit a leendő harcos választott magának, komoly ellentétet okoz közte és bátyja, Brendan között.

 Pí élete

Történet Pi Patel életéről, egy indiai állatkert igazgatójának fiáról, akit minden érdekelt. Azonban minden megváltozik, mikor egyedül marad egy csónakban a Csendes-ócenánon egy zebra, hiéna,egy orángután, valamint egy bengáli tigris társaságában egy végzetes hajószerencsétlenség következtében.



0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése